Let's Uptech
Skolsamarbeten kopia

Vi arbetar med och för framtiden

Samhällsengagemang

Efterfrågan på teknik och digitala lösningar ökar kraftigt och med det även efterfrågan på rätt kompetens. Det blir därför allt viktigare att interagera och arbeta med olika kulturer, religioner, etniska grupper, språk, åldrar och kön. Därtill visar forskning en tydlig korrelation mellan föräldrar och barns nivå på utbildning, men även val av yrke.

För Let’s Uptech är det därför givet att arbetet måste börja i skolan. Tidigt i ålder behöver vi så ett frö och visa på techbranschens olika möjligheter, stärka tron på sin egen förmåga och möjlighet att välja sin egen väg. Vi kopplar därför samman näringsliv och skola med integration och mångfaldsarbete.

Vi behöver tänka inkludering och vi behöver arbeta med dem som är framtiden.

Namnlös design (1) kopia

"Sommarjobbet gav mig stor inblick i en ingenjörs vardag, något man inte riktigt får som 15-åring. Tävlingen och sommarjobbet fick mig till sist att ta en ingenjörsutbildning på KTH."

– Yosef Werede Tedros, f.d. elev på Rinkebyskolan och stipendiat 2015

Tillsammans blir vi starkare

Knightec, Scania och Granitor är tre av Sveriges främsta techbolag, alla med liknande värderingar och mål – att skapa ett inkluderande och hållbart tekniksverige. Vi vet att teknikutvecklingen är en förutsättning för svenska bolags fortsatta tillväxt, framgång och innovationskraft, men kompetensbristen inom teknik och IT hotar idag svensk tillväxt på sikt. Genom att i tidig ålder inspirera och engagera inom teknik och innovation har vi bestämt oss för att göra en gemensam satsning och därmed skapa Nordens största skolsamarbete mellan skola och näringsliv.

Tillsammans blir vi starkare och kan gemensamt ta ett ansvar för svensk teknikutveckling och kommande generation.

Tillsammans är
vi förebilder

Partners

Knightec

Knightec är ett konsultbolag inom teknik, digitalisering och ledarskap med visionen att förbättra människors liv genom nya och förbättrade lösningar. Vi har hittat en unik marknadsposition i gränslandet mellan det industriella och det digitala – det vi kallar ”The soul of Digitalization”. Genom ett långsiktigt engagemang tänker vi i nya banor och vågar utforska det okända. Vi strävar efter att utvecklas tillsammans med våra kunder mot en mer intelligent och hållbar värld.

Anställda
+ 0
Kontor
+ 0

Granitor

Ska framtiden bli bra behöver vi göra kloka val redan idag. Därför bygger vi saker som står länge och investerar i innovationer som kan göra positiv skillnad. På Granitor är vi idag över 4200 medarbetare och erbjuder allt från elinstallation och teknikkonsulttjänster till utveckling av nya stadsdelar och industriprocesser. Våra bolag verkar inom många olika branscher och verksamheten är uppdelad i tre affärsområden: Tjänster & Entreprenad, Fastighetsutveckling & Förvaltning, och Investeringar.

Anställda
+ 0
Kontor
+ 0

Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Vårt syfte är att tillsammans med våra partners och kunder driva omställningen mot ett hållbart transportsystem samt skapa en värld av mobilitet som är bättre för företag, samhälle och miljö. På Scania uppmuntrar och stöttar vi varandras entreprenörsanda och utvecklar nya talanger för att anamma
morgondagens transportindustri.

Anställda
+ 0
Kontor
+ 0

Styrgrupp

Christian Levin, President and CEO
Christian Levin
CEO, Scania
Mari-Schader-1024x736-1
Mari Schäder
HR Manager, Knightec
Erik IO
Erik Barkman
Head of People & Culture, Scania Industrial Operations
IMG_0283
Elvira Ahlring
Head of School Collaborations
Roger_square-1-1024x1018
Roger Wikström
CEO, Granitor
Granitor_Telegrafgatan_HBR_2021-12-FullJPEG
Joel Lybert
VD, Granitor Systems
Liselotte Jernberg Bate 1
LiseLotte J. Bate
Kultur och hållbarhetschef, Granitor
lut_dimitris
Dimitris Gioulekas
CEO, Knightec
brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash